Прекратяването на ОВОС-а е незаконноУважиха жалбата на пътната агенция Два различни

...
Прекратяването на ОВОС-а е незаконноУважиха жалбата на пътната агенция Два различни
Коментари Харесай

Съдът отмени решение на Сандов за „Струма“

Прекратяването на ОВОС-а е нелегално
Уважиха жалбата на пътната агенция 

Два разнообразни правосъдни състава на Върховния административен съд анулираха решенията на екоминистъра от кабинета „ Петков “ - Борислав Сандов, с които той спря ОВОС-а на бъдещата автомагистрала „ Струма “ през Кресненското дефиле и приключи промени на Подробния организационен проект за трасето на аутобана. По този метод магистратите почетоха жалбата на пътната организация.

Според магистратите „ прекратявайки процедурата по осъществяване на оценка за съгласуемост заради установена липса на разбор на плануваните смекчаващи ограничения по отношение на характерните природозащитни цели, министърът е работил н прорез с правилото на предвидимост, който допуска поредност и непротиворечивост “.

Сандов не е пратил инструкции на пътната организация да извърши разбор въз основа на заложените природозащитни цели, а вместо това е прибързал и е прекратил процедурата, се споделя в мнението на съда.

От Върховен административен съд връщат преписките по двете каузи на сегашния министър на околната среда и водите Росица Карамфилова, с цел да продължи процедурите по оценка на съвместимостта, съгласно напътствията на съда.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР